Oorlogswinter

BST De Derde Akte presenteert vol trots de indrukwekkende musical Oorlogswinter, naar het boek van Jan Terlouw. Met wederom een grote cast, band en crew belooft de studententheatervereniging een avontuur met frisse blik in het voor jong en oud bekende verhaal.
Met bijna 70 jaar om te reflecteren op de Tweede Wereldoorlog, brengt de theatervereniging een frisse kijk op het alom bekende boek van Jan Terlouw.
Het verhaal
De vader van Michiel is de burgemeester van een dorp wat getart wordt door de Tweede Wereldoorlog. De bezetting door de Duitsers houdt het hele dorp in de greep, ook de familie van Michiel. Wanneer verandert burgerlijke ongehoorzaamheid in een verzetsstrijd? Waar loopt de lijn tussen meewerken en buigen voor de bezetter? Het zijn vraagstukken waar iedere dorpsbewoner mee worstelt, maar het vormen voor Michiel gewetenskwesties waar hij dagelijks mee worstelt.
Vlak voordat een goede vriend van Michiel wordt gearresteerd, vertrouwt hij Michiel een belangrijke taak toe: het bezorgen van een brief in het geval alles misgaat. De brief is het startsignaal voor een reeks gebeurtenissen die Michiel op jeugdige leeftijd dwingen zeer volwassen beslissingen te nemen.

Met een grote en enthousiaste cast en liveband is theatermaker regisseur Bas Koedood aan de slag gegaan. Koedood: ‘Het is een enorme uitdaging om een verhaal zo ingrijpend en intrigerend op de juiste manier naar het toneel te vertalen, maar ook je eigen identiteit in een voorstelling te verweven. Het verhaal van Terlouw leent zich uitstekend om dit jaar veelvuldig te worden opgevoerd: de universele boodschap blijft immers staan. Het is een privilege om daar met zo’n enthousiaste groep acteurs aan te mogen en kunnen werken.

Creatives
Koedood wordt ondersteund door een fanatiek en bewaak artistiek team bestaande uit: Anoek Dingemans (muzikale leiding), Anne-Marie Schreuder (dramaturg), Juul Lemmen (regie-assistent), Niels Adriaansen (productie & techniek) en Sander van Gaans (orkestco├Ârdinator).
Cast
Robert de Ruiter, Fleur Donkers, Kristie Koehof, Merel Brandt, Alyssia in ’t Groen, Michelle van Loon, Janneke de Beer, Margaux Molkenboer, Laura Koemeester, Rachel Sommers, Berlin Frijters, Nard Swolfs, Maud Smid, Jasmijn Brouwer, Eva de Jonge, Nanda Dolman, Tijn te Molder, Akash Hanoeman, Ezra Rebel, Frans van Reijen.